True North Kundeservice

TRUE Kundeservice

Hva er enestående kundeservice?

Enestående kundeservice er å gi en kunde mer enn det han forventer… og det er slett ikke vanskelig. I Norge er vi heldige hvis vi får et nikk eller et smil i butikken. At en leverandør eller selger ringer opp til avtalt tid er å regne som et unntak. Hvis du klarer å finne en selger som i tillegg klarer å løse en klagesak på en så god måte at du som kunde er smilende fornøyd og forteller alle kjente om episoden, har du vært heldig. I TrueNorth Consulting mener vi at plassen som “best på kundeservice i Norge” står vid åpen, og at vi kan hjelpe ditt selskap til å innta nettopp den posisjonen.

Fordelen med å utvikle mennesker som skal yte service er at det er så lite som skal til for at kunden får en ekstraordinær opplevelse: et smil, en personlig kommentar, gode spørsmål som får kunden til å føle seg ivaretatt, eller rett og slett det å holde en avtale. Alle disse tingene er med på å skape en ekstraordinær opplevelse for kunden. Fordelen er at vi alle er i stand til å gjøre de enkle grepene beskrevet ovenfor uten å anstrenge oss for mye. Det er også vår påstand at man har det mer gøy på jobben når kundene smiler, skryter og er fornøyde.

Hva gjør vi annerledes?

Som salg og ledelse handler heller ikke kundeservice om kunnskap alene. God kundeservice bygger på ting som empati, medmenneskelighet, evne til å ta beslutninger, etikk og positiv innstilling. Det er derfor disse tingene vi må jobbe med når vi utvikler kundeservice i en bedrift.

Vi starter prosessen sammen med ledelsen og kundeservicemedarbeiderne. I samarbeid blir vi enige om hvordan akkurat ditt selskap skal skape en opplevelse av enestående kundeservice overfor kundene. Når dette er klarlagt, finner vi sammen med den enkelte medarbeider fram til hva hun må gjøre og ikke gjøre for at kundene skal få den rette opplevelsen. Når disse punktene er definert, er det mengdetrening som gjelder, gjerne i de omgivelsene hvor den ansatte jobber i det daglige. TrueNorth Consulting observerer og gir tilbakemeldinger. Når vi jobber med kundeservice, gir vi også teamlederen opplæring i coaching slik at vi er sikret kontinuitet både i forhold til fokus, og når det gjelder videre utvikling etter at prosessen med TNC er avsluttet.

Mål, verktøy og teknikker

Når prosessen hos kunden er avsluttet, skal samtlige deltakere være inspirert, motivert og i stand til å:
•    Forstå, eie og brenne for selskapets kundeservicemål
•    Se og være stolt av sin egen rolle som kundeservicemedarbeider
•    Se muligheter fremfor hindringer
•    Bruke verktøy for å øke gjennomslagskraften overfor kunden – også når kunden tar feil og vi har rett
•    Tenke positivt også rundt krevende tilfeller - finne løsninger og tørre å følge egen intuisjon fremfor en manual
•    Se individuell innsats hver enkelt må legge ned for å levere enestående kundeservice
•    Omsette teori til praktiske ferdigheter som kan brukes i den daglige jobben

Ta kontakt med TNC hvis du vil vite mer om hvordan vi i TNC fremmer enestående kundeservice.

 

«There is a spiritual aspect to our lives – when we give we receive – when a business does something good for somebody, that somebody feels good about them!»

       Ben Cohen, Ben & Jerry’s

 

Siste nytt:

27.04.2020

Digital training: TNC contracted to deliver strategic communication training for Bane NORs Strategic Service leadership team

24.04.2020

Digital booktrening for Telia skapte rekord resultat

01.29.2020

Building on 2019s successful "Bitesize" training concept in presentation techniques for Telia, where TNC partnered with Telia's internal training coaches, TNC will deliver Bitesize Rhetoric training in 2020: Communicating clearly and convincingly